vrijdag 22 februari 2008

Vrije tijd @ India

Hoi hoi

In de voorbije blogberichten hebben we het vooral gehad over het schoolgebeuren... In dit blogbericht willen we graag eens vertellen, wat we in onze vrije momenten doen. Want daarin beleven heel wat.

Vorige week vrijdag 15/02/08 zijn we op rondrit geweest doorheen Auroville (dit is de stad waar wij verblijven). Hoewel wij hier dus al enige tijd verblijven stonden we er van verbaast dat deze stad zo groot was.

Een stukje geschiedenis

De universele stad Auroville werd geïnaugureerd op 28 februari 1968, toen jongeren uit 124 landen en uit alle 23 staten van India een handvol aarde uit hun vaderland deponeerden in een marmeren urn in het centrum van Auroville. Hiermee symboliseerden zij de geboorte van een stad die gewijd is aan de eenheid van de mensheid.

Gebaseerd op het werk en de visie van Sri Aurobindo en De Moeder, is Auroville bedoeld als een plaats voor de manifestatie van een werkelijke menselijke eenheid in verscheidenheid. Hierin presenteert ze zich als een laboratorium voor de volgende stap in de menselijke evolutie.

Auroville heeft vier keer de unanieme goedkeuring van de Algemene Vergadering van UNESCO gekregen. Regeringen, de internationale gemeenschap (bijvoorbeeld de Europese Unie), internationale organisaties en niet-gouvernementele organisaties (NGO's) in en buiten India hebben verschillende ontwikkelingsprogramma's ondersteund. Donaties zijn verkregen van stichtingen in Europa en de Verenigde Staten, van Auroville International centra en van individuele weldoeners van over de hele wereld.

De planning is dat Auroville ooit 50.000 inwoners zal tellen, van over de hele wereld. De stad is gelegen op een laag plateau aan de zuid-oost kust van India, enkele kilometers ten noorden van Pondicherry.

In het centrum staat de Matrimandir, de "ziel van Auroville"; een plek voor individuele concentratie. Rondom de tuinen van de Matrimandir ontvouwen zich de vier zones - de industriële (noorden), culturele (noord-oost), residentiële (zuid/zuid-west) en internationale (west) zone - elk waarvan zich richt op een belangrijk aspect van stedelijke activiteiten.





Het mooiste wat we die dag waarschijnlijk bezocht hebben en wat ons waarschijnlijk het meest zal bij blijven is Upasana Design Studio. Zij staan achter de uitvinding van het popje 'Tsunamika' wat dan uitgemond is in een groots project.

Wie/wat is Tsunamika?
The Tsunamika dolls comes to you unconditionally. There is no price tag. They are gifts for you as well as for the one's you love. You may order as many as you wish!

She is a symbol, a living symbol with her own life.

As her name suggests, she is a child of tsunami;
The tsunami that changed the lives of millions.
She is the memory of Tsunami...

She has been hand-made by women,
The women who live by the ocean,
The women whose lives changed forever after the tsunami,
The women who are exploring a new way of living,
The women who are empowering themselves.
Tsunamika is an expression of their creative fire;
Through Tsunamika they enter a new & wider world.

She is made out of bits and pieces of cloth
Left over from other works;
Made from what is known as waste.
There is nothing called waste in Nature,
Everything has its creative role.
Everything can be living & beautiful,
As Tsunamika is …

She is a living message,
A message of a new way of living
In which Life is respected.
A message of the Oneness of Life
In which love has a place.
A message of the sacredness of life
In which we can celebrate, together.

And life can be very simple
Like Tsunamika is.
She is our beloved.
She has touched many lives.
Now, she is here.
With you!

Tsunamika
Born in Auroville


Naast het project 'Tsunamika' hebben zij nog gelijkaardige projecten lopen. Bvb. het uitdelen van 'zakken' waar de mensen hun boodschappen kunnen indoen, zodat zij geen plastiek zakken zouden gebruiken (milieubewust dus). En dit alles gebeurt ook gratis!
Zaterdag 16/02/08

Deze dag zijn we op rondtour geweest in Pondycherry, daar hebben we tempels, museums,..bezocht. Hieronder vind je alvast enkele foto's terug van deze dag.

Deze leuke uitstappen hebben we afgesloten met een drankje in de cocktailbar 'poudou poudou'. En sommige onder ons zijn ook nog naar een 'undergroundparty' getrokken.


Zondag was het natuurlijk 'lesvoorbereidingendag' geblazen, want daarvan blijven wij natuurlijk ook niet gespaard!

groetjes

3 opmerkingen:

Liesel zei

Leuke foto's !

zoenie

Thomas zei

Interessant berichtje en toffe foto's...
Groetjes vanuit het regenachtige België...

Birthday wishes zei

Take a look at my birthday wishes...